ceremoniemeester


hieronder een aantal foto's van de cultuurroute op 5 mei 20135meivenster

itterbrass

5 mei venster5meivenster

5meivenster

neeritter cultuurweek

5meivenster5meivensterclaudia venster 5 mei

5 mei bord neeritter

 

2020      2019       2018        2017       2016       2015       2014       2013   
 
cultuurroute neeritter
 
neeritter cultuurweek de hinkelbaan van Neeritter
  De mooiste hinkelbaan van Nederland ligt sinds 11 mei 2014 in Neeritter.

 

Cultuurweek Neeritter van 5 mei tm 11 mei 2014
Een week waar iedereen aan mee kan doen en van kan genieten!


Wil je nog meedoen, heb je ideeën, een ruimte beschikbaar of iets bijzonders om te laten zien of horen, laat het weten. Of ken je iemand die iets zou willen doen? Je kunt contact opnemen met Moniek Bongers via 0475 564056 of via de mail: moniekbongers@ziggo.nl

Doe je al mee en heb je een 5meiLocatie of wil je een 5meiVenster of 5meiTafel maken of laat je op 5 mei je tuin zien dan kun je hier postertjes downloaden (je kunt er natuurlijk ook zelf één maken). Als je hem niet kunt printen dan kun je altijd bellen of mailen dan printen wij hem voor je.

5mei venster5meilocatieposterRood5meitafelposter5meiTuin

Na de prachtige eerste 5 mei cultuurroute in 2013 is er nu een hele cultuurweek om vrijheid te vieren met kunst, muziek, en bijzondere dingen. Dat het een hele week is komt mede door het feit dat 5 mei nu op een maandag valt, zodat veel mensen moeten werken en we willen dat iedereen mee kan doen, actief en/of passief. Via de nieuwsbrieven van Itter Laeftj is iedereen ook al geattendeerd op deze speciale week.
Niet alleen gaat het in deze week over vrijheid, kunst en cultuur, maar er is ook aandacht voor de mensen die daarvoor hebben gevochten, letterlijk en figuurlijk, vroeger en nu. En er is aandacht voor hoe belangrijk het is dat iedereen, waar ook ter wereld, man of vrouw, de kans krijgt om haar/zijn talenten te ontplooien.
poster cultuurweeek neeritter 2014

De deelnemende kunstenaars, artiesten, muzikanten, kunst en cultuurliefhebbers komen uit Neeritter zelf, uit de omgeving en uit het hele land. En iedereen, van kind tot volwassene in Neeritter kan meedoen, of te wel actief, of te wel door gewoon te genieten van wat er allemaal gebeurt en te zien is.
Er is een centraal initiatief- en coordinatiepunt en je kunt hier op de website alle informatie vinden. Er is ook een centraal informatiepunt in het dorp: Driessensstraat 30. De activiteiten van de vrijwillige deelnemers zijn zelfstandig en niet commercieel. Ze zijn bedoeld om er een fijne week van te maken voor iedereen en om vrijheid en cultuur te vieren! Deze week in Neeritter gaat over delen en uitdelen, het is geen kunstmarkt of boekenmarkt of andere dingen markt, dat maakt deze cultuurweek tot een uniek cadeau. De eerste en tot nu toe enige in zijn soort.

 

Vrijdag 9 mei 2014


> 14.00 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat
Verhaal verteld door Nico de Waal (aantal bezoekers ca. 20)
9 mei: over de kerk en de pastorie.

> 19.00 uur en 20.00 uur, locatie: Harmoniezaal

‘Op zoek naar de grens’ met belevingstocht voor volwassenen.
Bijna duizend mensen van allerlei nationaliteiten trokken door het kleine dorpje. Ze hadden allemaal één ding gemeen: ze waren op zoek naar de grens, op zoek naar de vrijheid, op de vlucht voor de Duitse bezetter.
Op 8 en 9 mei om 19.00 uur én om 20.00 uur, besteden wij hieraan uitgebreid aandacht. We nodigen alle mensen van Neeritter van harte uit om te komen kijken en luisteren, om zich in te leven in de oorlogsgeschiedenis van het dorp. Waar kwamen al die vreemdelingen vandaan? Waar wilden ze naar toe? Wat deden de mensen uit Neeritter?
U komt alles te weten door een presentatie in woord, beeld en geluid, en een tentoonstelling. Na de presentatie is er een belevingstocht van 3 kilometer georganiseerd, waarin u deze spannende, angstige tijd kunt ervaren. Natuurlijk kunnen we het verleden niet over doen, maar we kunnen ons een beeld proberen te vormen van de mensen en de activiteiten van toen. De verhalen van toen - zowel verteld als ook opgeschreven - kunnen wij doorvertellen, met alle respect voor de verzetsmensen, met alle bewondering hoe een klein dorp groot kan zijn.

De presentatie met belevingstocht vindt tweemaal per avond plaats. Het aantal plaatsen is beperkt. Op één avond kunnen maximaal 100 mensen deelnemen. Maximaal 4 kaarten per persoon. De kaarten zijn te koop bij Claudia Kuijpers, Wittesteegstraat 4.
Er is een mogelijkheid tot ondersteuning voor mensen die minder goed ter been zijn.
Meld dit dan tijdens de kaartverkoop.flyer op zoek naar de grens cultuurroute neeritter

PRIJS: € 5, p.p.
Inclusief drankje, hapje én een grote beleving.

zie de trailer van 'Op zoek naar de Grens' !!!: https://www.youtube.com/watch?v=KMiOfhZj7hQ&feature=youtu.be

                                       ---------------------------------------------------------------------------------------------------------


hier het hele weekprogramma
- Het programma wordt nog vrijwel dagelijks aangepast en uitgebreid!!
- Zie ook het informatiebord op de Driessensstraat 30
- En klik hier voor Neeritter op Twitter: http://twitter.com/Neeritter
- Het programma is straks ook in foldervorm beschikbaar

Gedurende de hele cultuurweek zijn er 5meiVensters te bekijken in het hele dorp. Iedereen die wil kan een 5meiVenster maken. Deel met anderen wat jouw favoriete films zijn, jouw lievelingsmuziek, je hobby, mooie boeken, iets dat een grote indruk op je heeft gemaakt. Of zelfgemaakte tekeningen, of/en als je kinderen hebt van je kinderen...! Ook de kindertekeningen die op school zijn gemaakt voor 5 mei hangen deze week voor de ramen.

Iedere middag om 14.00 uur vertelt Nico de Waal
een verhaal over de geschiedenis van Neeritter en over de Armenmolen. In het kader van de Nationale Molendagen is op 10 en 11 mei de Armenmolen ook te bezichtigen. In ‘t Pastorieke zijn op donderdag 8 mei 's middags schilderijen te zien van dhr. Billekens en kunstgiclees van Henk Helmantel. Ook serveren zij een 'broodje Limburgse cultuur'; dit heerlijke rijkelijk belegd broodje is uitsluitend deze week verkrijgbaar bij t Pastorieke! En cafetaria 't Pumpke heeft deze week een speciale cultuurweek aanbieding: frites met mayonaise en een frikandel voor 2.50 euro.


maandag 5 mei
> 14.00 - 16.00 uur, locatie: Driessensstraat 30
Filmmiddag voor alle kinderen uit Neeritter met limonade popcorn en een ijsje. Breng een zelf gevouwen vliegtuigje mee (Daar gaat later in de week iets bijzonders mee gebeuren).

Ideeën van kinderen voor een You Tube filmpje zijn welkom. Zijn er nog ouders met ideeën voor de filmpjes, laat het ons ook weten. Je kunt ons de link sturen en wij kijken of we het in het programma kunnen verwerken.

> 14.00 - 14.45 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat 12
Verhaal verteld door Nico de Waal over de Armenmolen (aantal bezoekers ca. 20.)

> 19.00 uur
Het muziekcorps van Schutterij St. Lambertus opent de Neeritterse cultuurweek en trekt al spelend door Neeritter. En stopt op verschillende plaatsen voor een muzikaal eerbetoon aan de inwoners. Start plantsoen Vijverbroekstraat (Obade daar voor bewoners), Driessenstraat, Maartenstraat, Lambertusstraat, Bosstraat, Obade Schepenhof, Wittesteegstraat, Driessenstraat, Vijverbroekstraat.

> 20.30 - 22.00 uur, locatie: Driessensstraat 30
Openschuur filmavond voor het hele dorp met You Tube en internetfilmpjes over de meest prachtige onderwerpen. Er zijn ook fragmenten te zien van een film over Neeritter.

Neem voor jezelf en degene die naast je zit iets lekkers en en iets drinken mee. En bij regen een paraplu.


Ken je zelf een bijzonder youtube fimpje wat je aan je mededorpsbewoners wilt laten zien? Als je ons de link stuurt kijken wij of het in het programma kan. Het kan een muziekfilmpje zijn, iets over kunst, iets grappigs of gewoon iets wat je erg raakt.

dinsdag 6 mei
> 14.00 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat
Verhaal verteld door Nico de Waal over Fam. Kwaspen (aantal bezoekers ca. 20).


> 20.00 - 22.00 uur: muziekoptredens & openraamconcert

20.00 uur, locatie: Bodestraat 16 (achterom in de tuin): Liang Ramakers (klassiek piano)
20.30 uur, locatie: Café Friture De Heerlyckheid, Lambertusstraat 50:
Elrieke en Leopold (singer songwriters) & Ton de Jong (speelt live bij zijn filmpjes)


woensdag 7 mei
> 14.00 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat
Verhaal verteld door Nico de Waal over Neeritter (aantal bezoekers ca. 20).


> 19.30 uur, locatie: Harmoniezaal

Open repetitie van Harmonie Sint Lucia in de Harmoniezaal. Iedereen is van harte welkom om te genieten van harmoniemuziek en mee te maken hoe het er tijdens een repetitie aan toe gaat.
Wie de harmonie in het 'echt' wil horen is van harte welkom bij de 4 mei herdenking in Hunsel. Deze wordt muzikaal opgeluisterd door Harmonie Sint-Lucia.


donderdag 8 mei en vrijdag 9 mei
> 14.00 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat
Verhaal verteld door Nico de Waal (aantal bezoekers ca. 20)
8 mei: over het Hoge Huis
9 mei: over de Kerk & de Pastorie

> 19.00 uur en 20.00 uur, locatie: Harmoniezaal:
‘Op zoek naar de grens’ met belevingstocht voor volwassenen.
Bijna duizend mensen van allerlei nationaliteiten trokken door het kleine dorpje. Ze hadden allemaal één ding gemeen: ze waren op zoek naar de grens, op zoek naar de vrijheid, op de vlucht voor de Duitse bezetter.
Op 8 en 9 mei a.s., om 19.00 uur én om 20.00 uur, besteden wij hieraan uitgebreid aandacht. We nodigen alle mensen van Neeritter van harte uit om te komen kijken en luisteren, om zich in te leven in de oorlogsgeschiedenis van het dorp. Waar kwamen al die vreemdelingen vandaan? Waar wilden ze naar toe? Wat deden de mensen uit Neeritter?
U komt alles te weten door een presentatie in woord, beeld en geluid, en een tentoonstelling. Na de presentatie is er een belevingstocht van 3 kilometer georganiseerd, waarin u deze spannende, angstige tijd kunt ervaren. Natuurlijk kunnen we het verleden niet over doen, maar we kunnen ons een beeld proberen te vormen van de mensen en de activiteiten van toen. De verhalen van toen - zowel verteld als ook opgeschreven - kunnen wij doorvertellen, met alle respect voor de verzetsmensen, met alle bewondering hoe een klein dorp groot kan zijn.

De presentatie met belevingstocht vindt tweemaal per avond plaats. Het aantal plaatsen is beperkt. Op één avond kunnen maximaal 100 mensen deelnemen. Maximaal 4 kaarten per persoon. De kaarten zijn te koop bij Claudia Kuijpers, Wittesteegstraat 4.
Er is een mogelijkheid tot ondersteuning voor mensen die minder goed ter been zijn.
Meld dit dan tijdens de kaartverkoop.flyer op zoek naar de grens cultuurroute neeritter

PRIJS: € 5, p.p.
Inclusief drankje, hapje én een grote beleving.

zie de trailer van 'Op zoek naar de Grens' !!!: https://www.youtube.com/watch?v=KMiOfhZj7hQ&feature=youtu.be

zaterdag 10 mei

> 14.00 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat
Verhaal verteld door Nico de Waal over de 28 cafeetjes rond 1900
(aantal bezoekers ca. 20).

> 14.00-16.30 uur, verzamelen op het Krekelbergplein:
‘Op zoek naar de grens’ voor de jeugd. Smokkelspel op de hei. Op zoek naar de grens voor de jeugd: Smokkelieër en kommies Op zaterdag 10 mei kunnen alle kinderen van Neeritter (van groep 1 t/m 8 van de basisschool) meedoen met een groot smokkelspel dat wordt georganiseerd door Jong Nederland Neeritter. Het wordt een spannende middag op de Itterse hei, waar we samen net als vroeger allerlei goederen over de grens proberen te smokkelen. Maar let op! Dit wordt echter niet eenvoudig want de douane (de kommieze) ligt op de loer om de smokkelaars in de kraag te grijpen. Hou je van een beetje spanning, kun je goed sluipen in het bos en heb je wel een idee hoe je de kommieze om de tuin kunt leiden dan móét je er bij zijn!


Wil je meedoen?
Vergeet je dan niet op te geven, vóór 5 mei, door je naam en leeftijd door te mailen naar itterlaeftj@gmail.com

> 20.00 uur locatie: Café Zaal de Sjottegaffel, Bosstraat 10
‘Praatjes met Plaatjes’, varieté van het gesproken woord.
Korte onderhoudende ‘voordrachten’ van maximaal 5 minuten. Met maximaal 20 plaatjes. Van grappig tot serieus, en beide.
Uit Japan overgewaaid: maar wij doen het op z'n Itters: Praatjes met Plaatjes. Wil je meedoen of ken je iemand die graag iets wil vertellen? We hebben nog plaats voor deelnemers, je hoeft niet uit Neeritter te komen !

Met o.a. Leontien Willemse, Harold Schroijen, Leon van Kessel, Ton de Jong & Moniek Bongers, Veronique Hogervorst en.... Hans van den Heuvel presenteert de avond op zijn eigen unieke wijze. Ger Frenken moet helaas wegens familieomstandigheden zijn voordracht afzeggen.Zondag 11 mei: Neeritterse Cultuurroute 2014

> 14.00 uur, locatie: Armenmolen, Molenstraat
Verhaal verteld door Nico de Waal over de Armenmolen.
(aantal bezoekers ca. 20)


> 10.30 uur, locatie: Meierplein

feestelijke opening van het Kunstwerk ‘mozaïek hinkelbaan’ op het Meierplein, o.l.v. Hanneke van der Heijden, gemaakt door en voor de kinderen uit Neeritter. Dansgroep Dance Vision uit Neeritter verzorgt deze feestelijke opening. Alle kinderen samen onthullen dit kunstwerk.


als je op het programma klikt krijg je een uitvergrootte printversieOp deze dag vindt ook de jaarlijkse Itterse Markt plaats in zaal 't Torp, georganiseerd door en ten bate van Harmonie Sint Lucia. Van 10.00 tot 14.00 uur.
En schutterij Sint Lambertus organiseert volgende week, op 17 en 18 mei 2014, een feestweekend ter gelegenheid van het 367ste Bondsschuttersfeest in Neeritter.

 

Deelnemers en acts aan de cultuurroute op 11 mei zijn:

schminken: we zoeken nog schminkers voor de kinderen...


 


 

Michelle Jeurninck

Ik ben Michelle en ik ben 15 jaar. Zingen is een grote hobby van mij.
In september 2011 heb ik mijn 1e echte optreden gehad tijdens het “Pentagram in ’t groen” concert in Ittervoort. Daarna werd ik gevraagd om tijdens het Nieuwjaarsconcert van onze plaatselijke harmonie St. Lucia op te treden onder begeleiding van de harmonie en van Liang Ramakers op piano.

Soms zing ik in de kerk tijdens een huwelijk of uitvaart.
In seizoen 2 zat ik in de blind auditions van ‘the voice kids”, dit was een hele leuke ervaring. Speciaal voor mijn oma ga ik 1 keer per jaar naar de studio om een cd op te nemen.


michelle jeurninck


 

Nico de Waal
verhalen bij de Armenmolen

 borje Armenmolen


 

Liang Ramakers
Pianist

Ik heb een vwo diploma behaald en studeer nu aan het Conservatorium Maastricht. Ik ben nu 18 jaar oud en heb pianoles van de zeer getalenteerde Katia Veekmans. .
 

Veronique Hogervorst
Beeldend kunstenaar, filmer, fotograaf

Veronique Hogervorst, ontsluit het verhaal over een vergeten Toren in Scheveningen (Den Haag). 

Alfons Pisters Vioolbouw

De foto toont een raam van mijn werkplaats aan Gasthuisstraat 3, waar al zo'n twintig jaar lang strijkinstrumenten worden gebouwd. Het raam is ingericht als een etalage waarin een strijkkwartet hangt (twee violen, een altviool en een cello), gebouwd in deze werkplaats.
Ook zijn er enkele stadia te zien van de bouw van violen, van ruw houtblok tot speelklaar instrument. Alle instrumenten worden door mij van begin tot eind volledig met de hand gemaakt uit zorgvuldig geselecteerde blokken esdoorn en fijnspar.

Gasthuisstraat 3, Neeritter

 

 

Imke Bongaerts
Ik ben 21 jaar oud. Ik woon al bijna mijn hele leven in Neeritter op de Lambertusstraat. Op dit moment ben ik 3e jaars logopedie studente in Heerlen aan Zuyd Hogeschool. In 2008 ben ik een klassieke zangopleiding begonnen bij het toenmalige kreato bij zanglerares Heidi Klinkers-Pittie. Tot op heden volg ik zanglessen bij haar. Inmiddels heb ik een zeer breed repertoire opgebouwd, van klassieke aria's tot moderne popmuziek. In 2010 had ik mijn eerste grote optreden in de kerk in Deurne met het Deurnes gemengd koor. Hier zong ik het stuk Hör Mien bitten van Mendelsohn. Tegenwoordig zing ik regelmatig met de jeugdharmonie en grote harmonie van Wessem (harmonie Eendracht Maakt Macht), ook zing ik tijdens huwelijksdiensten, uitvaarten en eventueel doopsels.


 

 

Babs Schaper
beeldend kunstenaar

 

http://www.ku-bez.nl/babsschaper.html 

Glaskunst expositie "Palo"

 

 

Leon van Kessel
Materiekneder

Kunstwerk " Eine heldje daad wuerdj good beloeandj "
met als piloten oet de bondje kinjermiddaag, Tijn en Teun.
Het gaat over Vliegtuig, Vouwen, Voedsel ,Verzamelen, Victorie, Vrijheid,
Vergeving ,Vrede, Vrouwen, Volk, Vergissing, Verlies, Veerkracht, etc.
 

Elrieke & Leopold
Muzikanten, singer-songwriters. Hier op de foto met Lynda Simpson tijdens een tournee in Engeland.

website: http://www.elrieke.nl

.
 

Gonnie Kessels
Keramiek

Bestaande vazen en potten een nieuwe look geven

 


 

Babette Kessels
Plantaardig Vormgeefster

Nederlandse meester opleiding
bloemsierkunst Vught .Eigen atelier in Maastricht .
Het overbrengen van emotie expressie en de schoonheid van materialen staan centraal in mijn werk.

 


 

dhr. Billekens
Kunstenaar

 

 

Harold Schroijen - buutredner
Aangezien het makkelijker praat met een bekende, wil ik mij eerst even voorstellen.
Ik ben Harold Schroijen, kom uit Neeritter (in de volksmond ‘Itter') en vier al 3 jaar mijn 3x11 jarig bestaansrecht. Al 20 jaar ben ik actief op het podium. De eerste jaren enkel in Neeritter tijdens de jaarlijkse vastelaovendj activiteiten en Bonte Avonden, later als buutreedner en als clown (Clownsduo Flappie & Floor) in heel Limburg en de Belgische grensstreek.


harold schroijen

 

Maarten Vaessen - ijzeren roestsculpturen
Kenmerkend voor Maarten’s werk zijn onafgewerkte lasnaden, lasspetters en ook deuken vindt hij niet erg.
De sculpturen worden gemaakt van onbehandeld ijzer.
In de loop der tijd krijgen ze een mooie oranje gloed die ze tot leven wekt.
Onder de noemer “Living Art” maakt Maarten ook kleinere werken voor binnenshuis.
Bestaande ijzeren voorwerpen (zoals bijvoorbeeld een oude typemachine) werkt hij dan uit tot een ander vreemd voorwerp. Vaak in combinatie met geboetseerde elementen. Zijn beeldentuin en atelier in Kessenich (B) zijn op afspraak vrijblijvend te bezoeken.
Je kunt het werk bekijken in zijn Mobiele Galerie

http://www.maartenijzerkunst.be

maarten ijzerkunstmaarten ijzerkunst

 

Kinderen uit Neeritter
kunstwerk Hinkelbaan


 

Organisten spelen op het kerkorgel van de Lambertuskerk:

Henk Boven, Piet Sniekers en Hans Maes.
Zij zullen het bijzondere orgel van Neeritter in al zijn mogelijkheden voor u ten gehore brengen. Er wordt geen luistergeld gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage voor de restauratie van het orgel is welkom.

De kerk wordt al in documenten vermeld vanaf 1202. Het orgel is in 1863 vervaardigd door Pereboom en Leyser.
Lambertuskerk Neeritter

 

Dansgroep Dance Vision

dance vision

 

Drac de Magister, internationaal Waarvrager.
Compleet met glazen bol, tarotkaarten, handlezen en doordringende blikken. Hij dreigde vorig jaar al te komen, maar nu is hij er echt!! Wie durft hem te raadplegen? Alleen voor de sterken van geest en hart, of die dat willen worden... (vanwege het vieren van vrijheid gratis sessies!!)

We mochten hem zelf ook 2 vragen stellen.
Is het waar dat u de enige ter wereld bent die met de illustere Tarot kaarten van Vero kan en mag werken? Ja.
Is het waar dat van de mensen die u raadplegen meer dan 80% huilend weer naar buiten komt? Nee. Dat percentage is niet correct.
Kunt u ons dan ... Sorry, ik moet me nu gaan concentreren op de waarheid. 

Signora Amorosa
Zij vertelt over vriendschap.

 

http://www.hartendames.nl/


 

Carine van Roij - sieraden en Ibiza Feather extensions

http://www.hairstudiocarine.nl

sieraden carine van roij

 

John van Roij - installatie speciaal voor 5 mei

Tijdens de cultuurroute in 2013 verraste John ons met een zeer bijzondere installatie en een originele 'verrekijker' die een extra speciale blik gunde op de mooie Neeritterse kerktoren.
We zijn benieuwd waarmee John dit jaar komt ?

kijker

 

Harmonie Sint Lucia
Het harmonieorkest is zeer regelmatig te bewonderen: buiten op straat (serenades) of binnen (concerten). Dirigent Jac Sniekers en zijn muzikanten werken tijdens de repetities aan de opbouw van een aantrekkelijk repertoire: lichte muziek, klassieke muziek, marsen, hymnen enz. Harmoniemuziek kent de laatste jaren veel aanbod uit de musical- en filmwereld. En steeds vaker worden arrangementen geschreven van populaire songs.

http://www.harmoniesintlucia.nl

harmonie sint lucia


 

Lian Vink

Reliëf, detail schilderijen en mixed media.

 

 

koken met Wieger

“Bij mooi weer houdt Koken met Wieger, Bosstraat 9, Open Tuin.
Achterom, in de vrolijke tuin, staan schilderijen opgesteld van Petra Smit-Broer, Zaklina Jankoski, Willy van den Heuvel en Thei Peeters. Ook is een aantal foto’s van Rezie Wolters te zien.
Wieger biedt tussendoor kleine hapjes aan en ijsthee met kruiden uit eigen tuin en geeft inlichtingen over de nieuwe kookworkshops aan huis.
Met wat zon erbij, kan dat nog wel eens heel gezellig worden!”

http://www.kokenmetwieger.nl/ 

Koninklijke Accordeonvereniging AmicitiA

Mia verzorgt het dirigeren en de muziekleer met hart en ziel en op een fantastische manier. Ze heeft begrip en tijd voor iedereen en zorgde er voor dat de vereniging weer opbloeide met resultaten tot in de hoogste afdeling. Dit bewijzen de resultaten onder leiding van Mia.Zo was er in 1988 het concours te Clavièr Wallonië. Hier haalde AmicitiA in de hoogste afdeling Honneurs met 97% de hoogste onderscheiding. Dit resultaat werd in 1989 geevenaard tijdens een concours te Ciney (Namen). Hier haalden zowel de club als ook enkele solisten spetterende uitslagen. Mia ontving hier enkele herinneringsgeschenken en een bronzen medaille. Ook in 1990 tot en met 1997 werden op diverse concours zeer mooie resultaten gehaald.In 2007 vierde accordeonvereniging AmicitiA haar 75 jarig bestaan hetgeen uitbundig is gevierd met een receptie voor iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt en bevriende accordeonvereningen en aansluitend een gezellig accordeontreffen.

Een jaar later werd AmicitiA vereert met de titel Koninklijk.

http://www.amicitiamolenbeersel.be

accordeon vereniging amicitia

 

Anja Vanderstraeten

Door samen met de kinderen te schilderen met plakkaatverf kreeg zij de smaak te pakken en begon zij met olieverf landschappen en bloemen te schilderen , eerst op karton daarna op doek.
Zo evolueerde ze naar acrylverf om meer de moderne kant op te gaan en waagde zich aan het abstracte speelde met allerlei materialen zoals vulpasta powertex …
Nu is zij vooral bezig met out-door schilderijen van lakken die ze op een speciale manier verwerkt en steeds meer nieuwe technieken daarmee ontdekt.
Zij heeft nooit academie of andere lessen gevolgd waardoor ze haar eigen technieken ontworpen heeft


 

Elly Wolters

Taarten en cupcakes.
Elly maakt prachtig taarten en heerlijke cupcakes.
In overleg maakt ze een uniek ontwerp voor iedere taart.

Op zondag 11 mei geeft ze 1 taart weg!!!


 

Muziekkorps Schutterij Sint Lambertus
Door het muziekkorps worden regelmatig uitvoeringen gegeven. Ook neemt men deel aan wedstrijden, dit geldt zowel voor het muziekkorps alsook voor het solistisch optreden van de muziekkanten. In de optocht van de schutterij gaat het muziekkorps voorop de schutterij om deze met muziek te begeleiden. De repetitie worden gehouden 1 x per week op de dinsdagavond. De individuele muziekopleidingen zijn voor tamboer en pijperfluit 1 x per week: de pijperfluiten hebben les op donderdagavond en de tamboers op vrijdag namiddag en avond. De repetitie en de lessen worden gegeven door gediplomeerde muziekinstructeurs. Het muziekkorps is aangesloten bij de provinciale muziekbond Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), en landelijk bij Vereniging van Muziekbonden in Nederland’ (VMN). Doordat het muziekkorps behoord tot de schutterij heeft zij de mogelijkheid om deel te nemen aan de muziekwedstrijden en solistenwedstrijden tijdens de Bondsschuttersfeesten en het Oud Limburgs Schuttersfeest.

http://www.schutterij-neeritter.nl


 

Janny Kaldenbach - Pinata's
figuren van papier mache die gevuld kunnen worden met snoep, confetti en eventueel een klein cadeautje. https://www.youtube.com/watch?v=u5DxQZgC1rU

http://www.kindertraktaties.net/

papier-mache kunst

 

De Grenszangers
Bij het samenstellen van het repertoire wordt gestreefd naar een diversiteit aan meerstemmige muziek als filmmuziek, musical, pop-covers, volksmuziek en ook klassieke muziek. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid religieus repertoire ter opluistering van de diensten met Pasen en Kerstmis.

http://www.degrenszangers.nl/

grenszangers 

De Wisch Sneu Alleen
Muziek met beelden en meer. Met onder andere Fantastisch machine die goede daden telt (gemiddeld 10.000 per mensenleven !!!!), gebakken boterhammen (op afstand 's werelds lekkerste gerecht), stilstaand wandelen in een park, een optocht met blijde borden, en met een speciale gast !!!

Website: http://www.dewisch.com

way to go paradeers 5 mei cultuur

 

Leontien Willemse

Moeder
en Schrijfster

 
 

Lucia-Kwartet
houtblazerskwartet bestaande uit Willy Moors: dwarsfluit, Jo en
Jack Hecker: klarinet en André Hurxkens: bas-klarinet.

"We zijn 4 enthousiaste muzikanten, die zowel in verenigingsverband (Harmonie St, Lucia) alsook in kwartetsamenstelling al een aantal jaren samen muziek maken. Ons repertoire is nogal gevarieerd: Mozart, Bach, Tielman Susato, maar ook Lennon/McCartney en Latin-muziek."

! Omdat er voor een dergelijk houtensemble weinig muziek voorhanden is, worden de arrangementen vooral binnen het kwartet zelf gemaakt, eigen arrangementen door Jo Hecker en André Hurxkens !


lucia-kwartet

 

 

Moniek Bongers - zeefdrukken
Moniek Bongers is vormmaker. Zij woont in Neeritter en maakt grafisch werk, computerontwerpen en illustraties. Ook ontwikkelt zij ideeen en concepten voor projecten.


moniek bongers


 

Tei van Neerven
Ontwerper en maker.


http://www.kanzie.nl

 

alvast enkele van de locaties :

 

't Törp - Harmoniezaal

cafe zaal 't torp

 

de Armenmolen 

Leon van Kessel 

Lambertuskerk

Driessensstraat 24
Concerten op 11 mei.


 

Gonnie Kessels
bosstraat

Tijdens de cultuurweek op zondag 11 mei is hier een tentoonstelling te zien van Gonnie en Babette Kessels


 

Café - Friture De Heerlyckheid

Tijdens de cultuurweek op dinsdag 6 mei vanaf 20.30 uur.
muziekoptredens van Ton de Jong en van Elrieke & Leopold


 

 

Café - Zaal de Sjottegaffel

Tijdens de cultuurweek op 10 mei vanaf 20.00 uur.
'Praatjes met Plaatjes' 

Kanzie - Bosstraat 13


Kanzie
 
 

Pastorieke
Onze pastorie, een rijksmonument, is modern ingericht waarbij klassieke details zo veel mogelijk bewaard gebleven zijn.

Tijdens de cultuurweek:
In ‘t Pastorieke zijn op donderdag 8 mei 's middags schilderijen te zien van dhr. Billekens en Henk Helmantel. (als het regent dan is hun werk op een andere dag te zien). Ook serveren zij een 'broodje Limburgse cultuur'; dit heerlijke rijkelijk belegd broodje is uitsluitend deze week verkrijgbaar bij t Pastorieke!

http://www.pastorieneeritter.nl


pastorieke


 

de tuin van Xavier en Magda Cranssen
Zij stellen hun schitterende tuin open voor het bezichtigen van prachtige kunststukken van moeder natuur.

 
 

de tuin van Rina en Anton Rutten

Onze tuin is rond 5000 M2 groot, langs de Itterbeek en ook "beschikbaar" voor een "wandeling".
Het is een groene tuin met hagen en bomen (fruit en sier) en sluit aan op het natuurgebied "Itterbeek".
Een aanvulling; voor de oorlog was er een jaarlijks muziekfeest in de (toenmalige) gezamelijke boomgaard Vijverbroekstraat 15. De harmonie organiseerde dit. 

 

Claudia Kuypers


Een combinatie van meesterschap en plantaardige creativiteit.

Het werken met natuurlijke, plantaardige materialen en vormen zorgt telkens weer voor nieuwe verassende creaties.

Claudia Kuypers

terug naar boven