2020       2019       2018       2017       2016       2015       2014       2013   

Cultuurweek Neeritter van
1 mei t/m 7 mei 2017


cultuurweek neeritter 2017

Neeritter vrijdorp aan de itter

harmonie st lucia cultuurweek neeritter5meicultuurweek hinkelbaan neeritter


liang 5 mei cultuurweek neeritter

grenszangers cultuurweek neeritter


Hieronder zie je de tweets van de 5 mei cultuurweek in Neeritter:


cultuurweek neeritter

neeritter cultuurweek5 mei bord neeritterWieger cultuurroute 2014

Lucia Kwartet Cultuurroute 2014


5 mei venster

De Grenszangers 5meicultuurweek 2014


5 mei film


taartwedstrijdsint Lucia,  Neeritter, open repetitie


5meivensterjac linssen cultuurweek neeritter 2017TimeCarriers Advance Teamtransatlantic brass cultuurroute neeritter

Lambertuskerk Neerittercraycin in neeritter

5 mei venster in Neeritterwieger kruiden wedstrijd

claudia venster 5 mei


neeritter 5 meicultuurroute

             terug naar boven  

 

Dit jaar een lustrum
want dit is al de 5e keer dat er een 5 mei cultuurfeest is in Neeritter, vrijdorp aan de Itter!

Gedurende deze week op meer dan 19 locaties optredens, lezingen, exposities...
Onafhankelijk georganiseerd zonder enige subsidie of commerciële sponsoring en alles is gratis.

                                                    

Laatste nieuws en updates cultuurweek 2017
Voor het hele programma zie verder naar beneden.

Eén van de mooie affiches voor één van de bijzondere avonden tijdens deze cultuurweek...
                                  cultuurweek neeritter 2017


Itter Brass: Basin Street Blues.
Deze video was voor het eerst openbaar te zien tijdens de opening van de Cultuurweek in Neeritter, 1 mei 2017.

             
Itter Brass in de Dog Licks Recording Studio, ter gelegenheid van de 5 mei vieringen in Neeritter. Productie: 5 mei cultuuurweek Neeritter. Er komen nog twee video's van deze opnames.

- Sfeervolle muziek van Big Henk, The Music Man, op het terras van Den Dokter tijdens de cultuurroute op zondag!
                    Big Henk, cultuur route neeritter

- Waar de cadeaubonnen voor de podiumkistjes en voor de 5 mei vensters naar toegaan is bekend. De drie boekenbonnen voor de prachtige podiumkistjes zijn verloot. Eén en ander gebeurde onder het toeziend oog van Antoinette Hamoen, voormalig lid van bestuur van ROC Eindhoven. Antoinette, die zelf onder andere ook docent handenarbeid was, was onder de indruk van de podiumkistjes die door de kinderen zijn gemaakt.

Voor de 5 mei vensters zijn er twee cadeaubonnen verloot, en één is er toegekend. Bovendien is er nog een extra prijs gegeven.

Een bijzondere vermelding is er ook voor de 5 mei etalage van Carine van Roij, locatie 7. 'Een fascinerend en ook humorvol, welhaast museaal vormgegeven, overzicht van de kappers- en haarmode attributen uit het niet eens zo verre verleden.' Ook het werk van John van Roij, van Leon van Kessel en de prachtige vogels op locatie 6, zowel in de voor- als achtertuin, als voor het raam, waren evenals de etalages waar kunst en podiumkistjes werden getoond, een bijzondere toevoeging aan deze week.

Hieronder nog een foto die Brigitte Beckers ons toestuurde van haar 5 mei venster in de Driessensstraat.

                                                


- De cultuurroute vandaag 7 mei opent om 11.00 uur met een klassiek huiskamerconcert van Liang Ramakers. Bodestraat 16, locatie 17. Welkom!!!

- Ook in deze cultuurweek weer een aantal 'eerste keren'. Zoals zaterdagavond als 'Going Places' voor de eerste keer optreedt: dat wordt een prachtig tuinconcert met viool, diatonische accordeon en cello.

-Vandaag, zondag 7 mei, zal Silke Geenen, om 16.30 optreden in de tuin van Gasthuisstraat 7, locatie 11. Meer informatie zie elders op de website!

                                

- In de loop van zondagmiddag wordt bekend gemaakt welke kunstpodia en welke 5 mei vensters door loting cadeaubonnen hebben gewonnen. Er wordt daarnaast ook één prijs toegekend. Veronique Hogervorst, allround beeldend kunstenaar, cineast en voormalig student aan de Design Academie is de externe deskundige die de keuze zal maken.

- Nieuwe last-minute toevoeging: vandaag en morgen te bewonderen in de hal van de Armenmolen: Magda Cranssen "de kunst van keramiek en natuur". Mensen die vandaag om 14.00 uur naar een van de verhalen van Nico gaan luisteren kunnen in de hal van de Armenmolen dit werk al zien. En natuurljk morgen, 7 mei, tijdens de cultuurroute!
Locatie 5, Molenstraat 12

                              

- Kelly doet ook mee. Ze maakt T-shirts en onder andere Kellykaturen, leuke tekeningen en je ziet haar aan het werk met de kinderen op 5 mei en ook tijdens de cultuurroute op 7 mei.

                                                    

- Het tweede concert van Liang Ramakers op 7 mei, is verplaatst naar 13.00 uur.

- Op de huis-aan-huis flyer is de naam van Wies Cuppens bij het Schildersverdriet niet vermeld, maar zij hoort er wel degelijk bij! Zie ook elders op deze site waar meer informatie over het Schildersverdriet staat˙.

- Helaas moest het concert van het muziekcorps van Schutterij Sint Lambertus op het Krekelbergplein op het laatste moment worden afgelast vanwege het slechte weer. Gezien de aard en de sfeer van het optreden was dit ook een van de weinige evenementen deze week die niet konden worden verplaatst naar binnen.  Maar we verheugen ons al op een volgende keer!

                               harmonie st lucia cultuurweek neeritter

 

- Vanavond, dinsdagavond 2 mei. 'PRAATJES MET PLAATJES'. Variëté van het gesproken woord!
Ieder jaar weer garant voor een leuke, ontspannen, onderhoudende en tóch leerzame avond. En het is zoals alles in deze week gewoon gratis! Korte voordrachten over de meest verschillende onderwerpen. Steeds ongeveer 5 minuten, met plaatjes, over onder andere: 'hoe volg je je hart', over nieuwe fietsen uit oude onderdelen, over archeologische vondsten in Neeritter, over beelden van keramiek, over champagne, het maken van motoren, er worden gedichten voorgelezen van Nellie Munnecom... En meer! Welkom in de sfeervolle zaal van de De Sjöttegaffel in de Bosstraat 10. Aanvang 20.00 uur!!! Toegang, zoals bij alles deze week: volledig gratis. :-)

- Vanavond -1 mei- video avond met prachtige en gevarieerde kunstfilmpjes !!!
Er waren opnames in de Dog Licks Recording Studio ter gelegenheid van de 5 mei cultuurweek 2016 (Lucia Kwartet) en de cultuurweek in 2017 (Itter Brass).
Vanavond oner andere alvast een eenvoudige videoregistratie van één van die opnames: Itter Brass speelt 'Basin Street Blues'.
Dorpsbewoners en vrienden: hartelijk welkom vanavond 1 mei op locatie 2. Zie het programma.
             

- Peter Hermans niet bij Den Dokter, maar in De Armenmolen (locatie 5)

- ATTENTIE. Aanpassing: het muziekcorps van Schutterij Sint Lambertus trekt niet maandagavond feestelijk door Neeritter maar speelt dinsdagavond feestelijk op het dorpsplein!!!

- Zometeen, zaterdag om 11 uur op 3ML inwoners van Neeritter vertellen over de cultuurweek. Je kunt live meeluisteren via deze link: http://www.3ml.nl/gemist.php?id=webcam

- Woensdagavond 3 mei in de Suikerschuur: een ontspannen en fijne avond met Leopold Geldtmeijer.
                  
Leopold komt vertellen over zijn leven als muzikant, en hij neemt zijn gitaar mee om één en ander muzikaal te bewijzen. In zijn lange loopbaan speelde hij met veel bekende muzikanten en zijn anecdotes zijn zeer de moeite waard. Niet alleen is Leopold (Poldy) een bescheiden en begaafd muzikant en kunstenaar die terug kan kijken op (en rond kan kijken naar) een fascinerend leven, hij is bovenal een zeer sympathiek en bevlogen mens. Leopold was al eerder te gast in Neeritter, toen hij samen met Elrieke van Gelderen optrad tijdens de cultuurweek van 2014.

- Dinsdagavond 2 mei. 'PRAATJES MET PLAATJES'.
We hebben nog 1 plek voor een praatjesmaker of kletsmajorette...!!
Ieder jaar weer garant voor een vrolijke, onderhoudende edoch leerzame avond. Heb je iets bijzonders of gewoon iets leuks te vertellen en kun je dat in het kort? Doe mee, je kunt je nog aanmelden! En wil je gewoon een super leuke, ontspannen avond: kom kijken en luisteren!!! En het is zoals alles deze week gewoon gratis!
Welkom in de sfeervolle zaal van de De Sjottegaffel in de Bosstraat.

- Mochten er nog lagere school kinderen uit Neeritter zijn die op andere scholen zitten dan in Neeritter zelf, die nog geen podiumkistje hebben gemaakt en die dat wel graag willen, neem dan even contact op met ons. Dan komt 't goed.
En vergeet niet: iedereen, jong en oud, kan een ook 5 mei venster maken!

                        5 mei kistjes cultuurweek neeritter

 

- Going Places: zaterdagavond 6 mei: cello, diatonische accordeon en viool !

- Er zijn drie boekenbonnen - ieder ter waarde van 15 euro- cadeau gegeven om te verloten onder de lagere school kinderen uit Neeritter die een podiumkistje hebben gemaakt!

- Er zijn filmopnames gemaakt voor de muziekvideo 'Polly Jean' tijdens de cultuurweek in 2016.
Als je op onderstaande foto klikt zie je het resutaat...
polly jean cultuurweek neeritter

 

- Ontmoet Irene Bruyninckx, schippersvrouw en schrijfster. 7 mei, cultuurroute locatie 11!

- De flyer is klaar. Donderdag 20 april heeft iedereen hem in de bus gekregen!

- De sfeervolle voorruimte van Itter Inn wordt dit jaar ook een van de kunstlocaties tijdens de cultuurroute!
En in de grote zaal is dan de jaarlijkse markt ten behoeve van Harmonie Sint Lucia. Resten het sfeervolle terras en de sfeervolle caféruimte om iets heerlijks te drinken of te eten.

- Iedereen die meedoet met de 5meivensters maakt kans op een prijs ter waarde van 35 euro. Twee worden er verloot, 1 wordt er toegekend. Zie elders op de site voor meer informatie.

- Dit mag u niet missen: op 5 mei de spectaculaire start van de informatie en voorintekening van 'Itter met eine Franse Slaag', de belevingstocht die op 24 juni door Neeritter zal voeren. Komt allen naar de Sint Lambertuskerk om 20.30!

- Big Henk speelt bij Den Dokter tijdens de cultuurroute op 7 mei!
In dit authentieke café en het terras is alle gelegenheid om tijdens de cultuurroute onder het genot van een drankje te luisteren naar de muziek en te kijken naar de kunstwerken en het kunstige werk dat binnen zal worden tentoongesteld. Zie het programma.

- We zijn blij: Michelle komt weer zingen. Vanaf het begin deed zij mee, dit is dus de 5e keer!

                                        


- Liang Ramakers is er ook weer bij! Dat wordt dus opnieuw prachtige pianomuziek.

                              liang 5 mei cultuurweek neeritter

 

- we hebben dit jaar een heuse ICF!
AD SNIEKERS is op zondag 7 mei de Itterse Cultuurroute Fotograaf!


- optredens van Lieke Joossen en van Henk Boogaart !

- En hier een link naar nog een bijzondere video: 'Korrelkie' een Zuid-Afrikaans liedje gezongen door Lieke Joosen, begeleidt door Maartje Simons, tijdens de cultuurweek in 2016. Locatie: De Suikerschuur.
Gefimd door Maarten Schellekens. https://youtu.be/F-Gz_2tkfHM

- Gratis opnamesessie voor het Lucia Kwartet in de fameuze Dog Licks Recording Studio in Venlo !!! Ter gelegenheid van de 5 mei cultuurweek 2016.

- En idem opnamesessie voor Itter Brass !!! Ter gelegenheid van de 5 mei cultuurweek 2017.

De studio-opnames vonden plaats op 10 en 11 april. De opnames werden door de studio ook ge-edit en gemasterd.    

 Updates van het programma kun je ook vinden op het informatiebord aan de
Driessensstraat 30 !

Vergeet niet om je 5 mei venster door te geven zodat we je raam zeker meenemen met de prijzen.

En hier is de flyer met het programma, de voorkant! Huis aan huis verspreid in Neeritter op donderdag 20 april.

programma cultuurweek neeritter 2017

 

 

 

Woon je in Neeritter en maak je een 5 mei venster? Om met anderen te delen wat jij mooi, bijzonder of gewoon leuk vindt?
Dit jaar maak je dan kans op een VVV Cadeaubon, een kunst & cultuurkaart of een boekenbon naar keuze, ieder ter waarde van 35 euro.
Twee bonnen worden verloot, en één bon wordt toegekend.
Gebruik je huiskamerraam om te laten zien welke film, welk citaat, welk boek of welk schilderij voor jou een bijzondere waarde heeft. Of laat je collectie speelgoedautootjes zien, of een zelf gemaakt gedicht, eigen tekeningen... Maak van je huiskamerraam een etalage.
Zie ook de huis-aan-huis flyer.

                           5meivenster

 

VAN BAROK TOT SWING. EN MISSCHIEN NOG WEL VERDER!

Eén van de hoogtepunten tijdens de 5e Itterse cultuurweek wordt ongetwijfeld het optreden van
TRANSATLANTIC BRASS!!!
Op 7 mei tijdens de cultuurroute geven de Nederlandse leden van dit ensemble, waaronder muzikanten uit Itter Brass een gratis concert in de Sint Lambertuskerk. Iedereen is welkom! Meer informatie over dit top-ensemble met een missie volgt.
Hier alvast een link naar hun website: http://transatlanticbrass.com

cultuurweek neeritter transatlantic brass


Wil je (weer) meedoen in 2017, heb je ideeën, een ruimte beschikbaar of iets bijzonders om te laten zien of horen, laat het weten. Of ken je nog iemand die iets zou willen doen? Je kunt contact opnemen met Moniek Bongers via 0475 564056 of via de mail: moniekbongers@ziggo.nl

De cultuurweek in Neeritter gaat over delen en uitdelen en is zoals steeds georganiseerd zonder enige subsidie of commerciële sponsoring.

Bovendien is alles gratis toegankelijk en treden de artiesten gratis op. Deze combinatie maakt de Itterse 5 mei cultuurweek uniek.
De eerste en tot nu toe enige in zijn soort...

De deelnemende kunstenaars, artiesten, muzikanten, kunst en cultuurliefhebbers komen uit Neeritter zelf, uit de omgeving en uit het hele land. En iedereen, van kind tot volwassene in Neeritter kan meedoen, of te wel actief, of te wel door gewoon te genieten van wat er allemaal gebeurt en te zien is. En er is aandacht voor hoe belangrijk het is dat iedereen, waar ook ter wereld, meisje of jongen, vrouw of man, de kans krijgt om haar/zijn talenten te ontplooien.
De activiteiten van de vrijwillige deelnemers zijn zelfstandig en niet commercieel. Ze zijn bedoeld om er een fijne week van te maken voor iedereen en om vrijheid en cultuur te vieren!
Ben je een
5meiLocatie of wil je een 5meiVenster of 5meiTafel maken of stel je op 7 mei je tuin open, dan kun je hier postertjes downloaden. Als je op de afbeelding hieronder klikt, opent een pdf-file dat je kunt printen. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd even bellen of mailen. Dan printen wij het voor je.

5mei venster 5meilocatieposterRood 5meitafelposter 5meiTuin

  
Hieronder meer informatie over de deelnemers, optredende acts en activiteiten (nog niet iedereen staat erbij):

Voor de precieze tijden en de locaties zie het programma.

En klik hier voor Neeritter op Twitter: http://twitter.com/Neeritter


 

Gratis voor jong en oud. Zonder subsidies, niet van 'hoger'uit, zonder commerciële sponsoring.


cultuurroute neeritter


 

Het muziekcorps van Schutterij Sint Lambertus

We zijn bijzonder trots op! en blij met! het muziekcorps van Schutterij Sint Lambertus.

Zij trekken rond door Neeritter tijdens de cultuurweek op dinsdagavond 2 mei!!!

Wat is er feestelijker dan dat?

     harmonie st lucia cultuurweek neeritter


 

Michelle Jeurninck
zangeres

Al bij de eerste cultuurroute was Michelle erbij.
Ook dit jaar kunnen we weer genieten van een optreden van haar!
Op zondagmiddag 7 mei.

michelle jeurninck


 

Kelly
kellykaturen...

Je kunt Kelly aan het werk zien op 5 mei tijdens de kindermiddag, als zij kellykaturen maakt, leuke tekeningen door en voor de kinderen. Ook tijdens de cultuurroute op 7 mei kun je haar ontmoeten.

Dit is haar website: http://ditisj.nl/

 

      


 

Tijdens de cultuurroute:

doorlopende voorstellingen van prachtige korte video's. 

Henk Boogaard

Hij komt speciaal naar Neeritter om ons te verblijden met zijn Nederlandstalige liedjes, vooral over groente en fruit. En ook vooral over bieslook!!

Was het Drs P. ? Nee, het is Henk Boogaard !

Je kunt Henk op 7 mei verschillende keren horen en zien op locatie 5, de sfeervolle binnenplaats van de Armenmolen.

cultuurroute neeritter Henk Boogaard


 

John van Roij - installatie speciaal voor 5 mei

Tijdens diverse cultuurroutes verraste John ons met zijn zeer bijzondere installaties, waaronder een originele 'verrekijker' die een extra speciale blik gunde op de mooie kerktoren van Neeritter.
We zijn benieuwd waarmee John dit jaar komt ? 

Big Henk - The Music Man
muziek


Op het terras van Den Dokter: sfeervolle, gezellige en ontroerende muziek tijdens de cultuurroute. 

Peter Hermans
kunstenaar

Peter woont en werkt in Ell. Op 14 jarige leeftijd is hij begonnen met tekenen en schilderen. Hij werd geïnspireerd door Picasso, Lucebert, Constant Permeke en Karel Appel. Zijn huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen welke hij heeft opgedaan in het dagelijks leven, musea en kunstboeken. Daarnaast ook door zijn grafische achtergrond en beroep als professioneel lithograaf, waarbij hij in contact kwam met allerlei verschillende kunstvormen.
Te zien in de Armenmolen - locatie 5) op 7 mei.

Hier is de website: http://peterhermans.nl/

Peter


 

Silke Geenen
zangeres

Silke Geenen Silke is 13 jaar. Zij danst en zingt van kleins af aan en vindt het leuk om te acteren. Ze volgt zangles en zingt bij het Tienerkoor in Hunsel. In 2015 heeft Silke meegedaan aan de Itter Proms en trad ze op met het Budels Gemengd Koor en Dance Vision met het nummer ‘Let it go’ uit de musical Frozen en het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Al twee keer heeft ze meegedaan aan Spotlight op SG Sint Ursula. In januari 2017 zong ze ‘Ain’t Nobody’ met Tijn Geusen op xylofoon en Camiel Mennen op piano. Samen won dit drietal uit Neeritter de 1ste prijs.

Cultuurroute 7 mei, locatie 11, aanvang 16.30 uur 

5 Mei Vensters

Overal in het dorp weer huizen met speciale 5 mei vensters waar de bewoners laten zien wat zij mooi en speciaal vinden op kunst en cultuur gebied. Of waar zij bijvoorbeeld delen welke bijzondere hobby of speciaal beroep zij hebben.
Of gewoon, als het kinderen zijn (ok, volwassenen mag ook...) wat hun favoriete speelgoed is....

5 mei venster neeritter


 

Leopold Geldtmeijer
muzikant

Woensdagavond in De Suikerschuur een ontspannen en fijne avond met Leopold Geldtmeijer. Leopold komt vertellen over zijn leven als muzikant, en hij neemt zijn gitaar mee om één en ander muzikaal te bewijzen.

In zijn lange loopbaan, vooral in het folk en popcircuit, speelde hij met veel bekende muzikanten. Van het 'jammen' met legendarisch mensen als Ferre Grignard en de muzikanten rond het Antwerpse muziekcafé De Muze, via zijn contacten met CCC inc. (waar Doe Maar uit voortkwam) tot en met meer recentelijk een Engelse tournee met Elrieke van Gelderen en Linda Simpson (Magna Carta).
Niet alleen is Leopold (Poldy) een bescheiden en begaafd muzikant en kunstenaar die terug kan kijken op (en rond kan kijken naar) een fascinerend leven, hij is bovenal een zeer sympathiek en bevlogen mens.

Leopold Geldtmeijer bij 5 mei cultuurweek Neeritter

Leopold Geldtmeijer was al eerder te gast in Neeritter, toen hij samen met Elrieke van Gelderen optrad tijdens de 5 mei cultuurweek van 2014.


 

transatlantic brass 5 mei cultuurweek neeritter

TransAtlantic Brass: van Barok tot swing,
en misschien nog wel verder...

Op 7 mei tijdens de cultuurroute in de Lambertuskerk met:
Harold Geurtjens – trompet, Ralph Henssen – trompet,
Jack Munnecom – hoorn, Hans Wouters – trombone,
Rob Geurts – tuba, Dave Geurtjens – percussie.

Hier is de link naar hun website: https://transatlanticbrass.com 

Speciale installaties en kunstwerken in tuinen en binnenplaatsen!!! Of in een boom.
Zoals hier het unieke vliegapparaat van Leon van Kessel in 2014...


cultuurweek neeritter


 

Gedichten luisteren...

Er is -in kleine oplage- een schitterende serie cd's uitgekomen van de Vorlesebühne, een waardevol en uniek project dat nu al tot meer leidt.
In een speciaal daarvoor ingerichte sfeervolle ruimte kunnen liefhebbers van moderne Nederlandse topproza en poëzie luisteren naar een doorlopende selectie van deze speciaal door Veronique Hogervorst voor fans van de Vorlesebühne gemaakte cd's. 

Marleen Claessen
glaskunst

Marleen Claessen komt uit Beegden en haar werk varieert van sieraden tot grotere objecten.


De gebruikte technieken zijn fusing en glasgieten. Glasfusing kan in eigen oven, het glasgieten gebeurt bij het Glazen Huis in Lommel(B) .

Marleen Claessen Cultuurroute Neeritter


 

Liang Ramakers
klassiek pianist

Neeritter is gezegend met een veel plaatselijke bijzondere musici.
Liang hoort daar ook bij, en we kunnen ons ook dit jaar in de Itterse Cultuurweek weer even laten meeslepen en wegdromen bij het pianospel van Liang, die huisconcerten zal geven.

liang 5 mei cultuurweek neeritter


 

Ben Cox

Werk van Ben Cox te zien tijdens de cultuurweek.

Een gedeelte van de etalage van de winkel van de familie Greijn in de Driessensstraat 40 wordt ingericht met het prachtige werk van Ben Cox.
Ben woont en werkt in Ittervoort.

 

 

      ben cox 5 mei cultuurweek neeritterweek


 

Drac de Magister, Internationaal Waarvrager.
Speciaal tijdens de cultuurroute: gratis sessies en 'meet & greets' met 's werelds enige internationaal waarvrager!

Ook in 2017 weer te raadplegen...Voor dapperen van geest!
Inmiddels zijn er al heel wat bezoekers van een van de Itterse cultuurweken die verblijdt rondlopen na zo'n inzichtelijke sessie...

Voor dapperen van geest. Ook voor mensen met liefdesverdriet...
Het lijkt allemaal nogal grappig, maar De Internationaal Waarvrager is de enige ter wereld die gebruik mag en kan maken van Vero's Tarotkaarten, en met behulp van een glazen bol, de speciaal voor hem door modeontwerpster Godelief Ceulemans gemaakte lange zwarte jas, handlezen, intelligente vragen en doordringende blikken is een consult al snel verre van tralala...

Klik hier voor een uniek interview met de Internationaal Waarvrager.

internationaal waarvrager


 

Jac Linssen
brons en keramiek

Sinds 1985 is Jac. Linssen bezig met kunst. Het is voor hem belangrijk om emotie en expressie tot uiting te brengen in zijn beelden. Door overbodige zaken weg te laten probeert hij de nadruk te leggen op het innerlijke van de mens. In december 2001 won Jac. Linssen de “Lei Alberigsprijs”met het bronzen beeld “Paar”.
De website van Jac Linssen: www.jaclinssen.nl 

Lieke Joosen

Op zaterdagavond 6 mei in de tuin (of als er een gezellig regentje is in het atelier) van Wanda Lenaers, Molenstraat 6, onder andere een optreden van Lieke Joosen die een prachtig repertoire van Zuid-Afrikaanse liedjes heeft.

Op de foto zie je Lieke tijdens een eerder optreden in de cultuurweek, in de Suikerschuur, begeleid door Maartje Simons. Dit jaar wordt Lieke op gitaar begeleid door Ton de Jong.

 

 

      cultuurweek neeritter


 

Irene Bruyninckx
schrijfster

Op zondag 7 mei tijdens de cultuurroute: ontmoet schrijfster en schippersvrouw Irene Bruyninckx op locatie 11, Gasthuisstraat 7

Irene schreef verschillende boeken en zij is ook columniste.

En dit is haar nieuwe website:
http://www.schrijfling.nl/

     


 

Ad Sniekers
ICF

Op zondag 7 mei, tijdens de cultuurroute kun je onze officiële ICF tegenkomen: Ad Sniekers is de Itterse Cultuurroute Fotograaf. Hiernaast zie je al een van zijn foto's!

      


 

De Grenszangers

Vanaf de allereerste keer erbij, maar deze keer tijdens de cultuurroute zelf helaas verhinderd.
Om de pijn te verzachten is daar iets op gevonden: op 4 mei in de zaal van Itter Inn ben je van harte welkom tijdens een bijzondere repetitie van 20.00 tot 22.00 uur, met dirigent Math Dirks en met deze avond op piano Toon Konings.

      grenszangers cultuurweek neeritter


 

Kunstgroep Schildersverdriet...
tijdens de cultuurroute op locatie 14

Het schildersverdriet bestaat uit Nicole Schoonwater, Wies Cuppens, Els Terium en Jan Pieter Joosten

"We noemen onze groep altijd gekscherend het "schildersverdriet "naar het plantje wat haar naam dankt aan het feit dat het plantje moeilijk te schilderen of te fotograferen is. Dat staat voor onze uitdagingen en doorzettingsvermogen. Een andere naam van het plantje is "hoe langer hoe liever", en ook die naam is van toepassing op onze groep die iedere donderdag bij elkaar komt, al meer dan 20 jaar. Soms wordt het zelfs nachtwerk maar dat hoort bij mensen die met passie hun hobby beoefenen en erna nog afschakelen met een glas wijn en een goed gesprek. Het feit dat het een rotsplant is geeft al aan dat het niet zomaar opgeeft en dat geldt ook voor onze groep."

      cultuurroute neeritter schildersverdriet
'Schildersverdriet' in actie...


 

'ltter mit eine Franse Slaag'
5 mei, locatie 10

Komt allen naar deze Sensationele Presentatie en mogelijkheid tot voorintekening!!!!

Op 24 juni is er weer een belevingstocht in Neeritter.
De eerste tocht was tijdens de cultuurweek in 2014, de tweede tijdens de cultuurweek in 2015, en vorig jaar en dit jaar worden ze later in het jaar gehouden.

Wees er snel bij, dit zijn echt prachtige producties waar heel veel belangstelling voor is en zoals iedereen die er getuige van was kan beamen: bijzondere ervaringen!

      


 

Rianne Goldenbeld
beelden van brons en van keramiek

Het werk van Rianne is te zien op 7 mei in de tuin van Gasthuistraat 7, locatie 11.

      


 

Nico de Waal Vertelt.
Iedere dag om 14.00 tijdens de cultuurweek en op zondag 3 x een kort verhaal, zie het programma.

Nico verstaat de kunst om zijn onderzoek naar heden en verleden van Neeritter te vertalen naar intrigerende en boeiende voordrachten.
Duur ongeveer anderhalf uur met een verwenpauze waarin iets lekkers te eten en iets te drinken! Maximaal aantal gasten: ca. 20.

Er is vorig jaar ook een boekje verschenen over ons prachtige vrijdorp aan de Itter, met zijn roerige geschiedenis.

      Neeritter vrijdorp aan de itter


 

Kinderen van Neeritter
expositie podiumkistjes

Voor de 5 mei cultuurweek hebben lagere school kinderen van Neeritter thuis podiumkistjes gemaakt. Deze waarlijk schitterende creaties zijn te zien tijdens de cultuurroute op 7 mei.
Hiernaast alvast een willekeurige selectie. De kistjes zijn zo mooi, ze verdienen een toplocatie, we kijken nog even welke...

  
 

5 mei kistjes cultuurweek neeritter


 

Maarten Vaessen
IJzerkunst

Vlak over de grens heeft Maarten zijn atelier en zijn prachtige beeldentuin.

Ook dit jaar kun je zijn werk bewonderen tijdens de cultuurroute en wel in de tuin op locatie 11!

Op de foto hiernaast zie je Maarten in het zonnetje tijdens een van de vorige cultuurroutes.
En dit is zijn website: https://www.maartenijzerkunst.be
(schrik niet als je naar zijn website gaat, Darth Vader is er niks bij...).

      Maarten Vaessen cultuurroute neeritter


 

Baps Schaper
Glas in Lood, Ku-Bez Atelier

Het glas in lood atelier dat gevestigd is in de Halerse school (Haler) geeft demonstraties op zondag 7 mei. Locatie 4: in een gebouwtje in de tuin van de familie Rutten.

Hier zie je hoe glas in lood 'gezet' wordt. Spijkertjes, hamertje, sjablonen, ontwerp, glassnijder, allemaal attributen die ervoor nodig zijn. Dit ambacht gaat terug tot in de Middeleeuwen. Het was toen nog niet mogelijk om grotere stukken glas te vervaardigen en men moest met kleine stukjes werken. Door alle eeuwen heen is de procedure niets veranderd en dat kunt u komen bekijken.
Ook gebrandschilderd werk wordt tentoongesteld omdat dit een techniek is om figuren op glas aan te brengen / in te branden die duurzaam bestand zijn tegen weer en wind.

      

 

Karel van Hattum
Van custom motoren tot Keltische Levensboom

Karel bouwt al custom motoren vanaf zijn 20e jaar. De laatste 10 jaar enkel nog op basis van het motorblok en de versnellingsbak van (oude) harley's welke dan geheel gereviseerd onderdeel worden van een eigenbouw motor. Dit wil zeggen dat de frames met veersystemen en hele opbouw van de motor door hemzelf worden gemaakt (tanks, spatborden, stuur, bediening etc). Het kan dan ook wel jaren duren voordat hij er een klaar heeft.
Karel bouwt enkel voor zijn ontspanning en als creativiteit uitlaat. Verder maakt hij graag dingen van staal en natuurmaterialen bijvoorbeeld de Keltische levensboom. Dit alles te zien op locatie 9.

      


 

Janny Kaldenbach
Pinata's en meer...

Fijn dat Janny ook weer meedoet!
Zij maakt figuren van papier maché die gevuld kunnen worden met snoep, confetti en eventueel een klein cadeautje. Daarnaast laat ze haar brei- en haakwerken zien. En kinderen mogen zelf ook een stukje haken!!

http://www.kindertraktaties.net/

Jany Kaldenbach pinatas en haakwerk


 

Magda Cranssen
de kunst van keramiek en de natuur

 

Te zien in de Armenmolen op zaterdag 6 en zondag 7 mei.

    
 

Going Places
muziek: cello, accordeon en viool

(v.l.n.r.) Ilse Konings (cello), Tineke Lemmens (diatonisch accordeon) en Irene Koster (viool).
Dit trio heeft elkaar gevonden in gevarieerde muziek uit allerlei landen, van Scandinavië tot Argentinië. Hun repertoire van folk- en wereldmuziek wisselen zij af met eigen nummers.
Zo waan je je met een beetje fantasie gemakkelijk op een zonnig Frans terras en vijf minuten later op een IJslandse vlakte of in een bloeiende perenboomgaard.
Een ontspannende luisterervaring!

 

    Going Places 5 mei Cultuurroute Neeritter

Going Places: zaterdagavond 6 mei ! 

Marlies Smeets
keramiek

Je kunt het werk van Marlies Smeets vinden tijdens de cultuurroute op locatie 18, Lambertusstraat 23

De website van Marlies: http://www.marliessmeets.nl

   
Marlies smeets cultuurroute neeritter


 

Toos Tinnemans
expositie schilderijen, te bewonderen bij Den Dokter, locatie 19.

"Mijn naam is Toos Tinnemans uit Nederweert, ben getrouwd, heb 2 dochters en vier kleinkinderen. Enkele jaren heb ik in de zorg gewerkt en later nog in de thuiszorg, met heel veel plezier. In 1994 ben ik begonnen met schilderen bij Michel van den Eijnden bij de Somerense Schildersschool In Someren. Toen deze ophield te bestaan ben ik naar Stramproy gegaan bij” Atelier Linty’. In het begin schilderde ik landschappen, maar al gauw kwamen er stillevens en bloemen bij. Mijn materiaal is olieverf en een goed schildersdoek. De voorkeur gaat uit naar realistisch werk, fijne techniek en mooie kleuren, zo natuurlijk mogelijk. Een andere hobby is keramiek, maar ik wandel en fiets ook graag. De grootste hobby zijn mijn kleinkinderen, Daar geniet ik van Tijdens deze kunstweek wil ik laten zien wat er van mijn hobby is geworden. Geniet ook van alle mooi’s van de andere kunstnaars."

   


 

 

 

    

 

  MEER VOLGT 

 

Er zijn weer overal in Neeritter locaties waar iets bijzonders te doen is, zie de plattegrond. Het zijn er meer dan 19. Hier alvast enkele locatiefoto's.
 

Informatiecentrum Driessensstraat

Driessensstraat 30

Hier is onder andere ook de filmmiddag voor de kinderen op vrijdag 5 mei !

 

Lambertuskerk

Driessensstraat 24

Diverse concerten en voorstellingen


 

't Törp
Driessensstraat 9-11

Hier is ook de Harmoniezaal .
Op woensdagavond open repetitie van harmonie Sint Lucia!
Iedereen is uitgenodigd om zo'n fascinerend gebeuren eens een keer live mee te maken!!

cafe zaal 't torp

 

De Armenmolen

Molenstraat 12

Optreden, expositie en verhalen! 

Familie Van Hattum

Driessensstraat 10
 

De Sjottegaffel
Bosstraat 10 (locatie 15 op de plattegrond)

Wederom in de sfeervolle zaal van De Sjottegaffel een onderhoudende avond 'Praatjes met Plaatjes'.

Op dinsdagavond 2 mei!
 

De Suikerschuur
Lambertusstraat 9

Woensdagavond 3 mei: Leopold Geldtmeijer!
suikerschuur neeritter


 

Pastorieke

Driessensstraat

 


pastorieke


 

Den Dokter

Lambertusstraat 50

 

oa expositie en live muziek

 

De cultuurweek van 1 t/m 7 mei 2017 in Neeritter is een vrij en volkomen onafhankelijk initiatief van kunstenaars en muzikanten en gedragen en mogelijk gemaakt door de inwoners van Neeritter en door de deelnemers zelf.
Georganiseerd zonder subsidie of commerciële sponsoring, en volledig onafhankelijk.
De activiteiten zijn kleinschalig en zoveel mogelijk gratis voor de bezoekers en hebben geen commercieel doel, maar zijn om te geven, te delen en te vieren.

           sandwichbord cultuurweek neerittercultuurweek neeritter cultuurweek neeritter sint Lucia,  Neeritter, open repetitie
cultuurweek neeritter Wieger cultuurroute 2014 cultuurweek neeritter
cultuurweek neeritter cultuurweek neeritter 5meicultuurweek hinkelbaan neeritter
neeritter 5 meicultuurroute
de grenszangers tijdens de cultuurweek in Neeritter
cultuurweek neeritter

terug naar boven